Acoperis nou la Cabana Dochita 2

Vechiul acoperis al Cabanei Dochita 2 si-a trait traiul, si-a mancat malaiul… A fost un acoperis sanatos, cum se faceau aldat’ din sindrila, sau dranita cum se cheama pe la noi, insa au trecut 15 ani si vremea si-a pus amprenta.

Asa ca am adus tigla metalica si ne-am apucat de treaba. Am ales o culoare inchisa pentru a fi in armonie cu natura, cu pamantul reavan, muntele si scoarta brazilor care strajuiesc cabana. Nu e rosie, nu ca nu mi-ar placea culoarea asta, dar cred eu ca acoperisul rosu e mai potrivit unor… anumite locatii ramase fara bec la felinar. E adevarat ca o culoare tipatoare atrage privirile, creaza awareness cum se zice pe moldoveneste, dar Dochita nu are nevoie de sulemenire ca sa fie frumoasa, nu-i asa?  Ea trebuie sa fie doar decenta, naturala, pentru ca frumusetea o aduc cu ei turistii care vin sa o locuiasca.

Evident ca palaria noua nu a venit doar din ratiuni estetice. Noul acoperis aduce cu el un confort termic si o hidroizolare mai buna. E o investitie facuta nu de amorul artei, ci din respect pentru oaspetii nostri.